Fredagens inlägg...
Då var vi i slutet av veckan igen. Solig och fin dag som började med läsning hemma vid köksön för att efter lunch köra en uppsamlingsrunda av studenter i Munka-Ljungby och Ängelholm. Fältbesök stod på schemat idag. Vi var 10 studenter som tog oss till Kullabygdens DBT hem utanför Mjöhult. 
 
Mina hemtrakter 😍
 
DBT står för dialektiskt beteendeterapi. En behandlingsmetod utformad för personer med självskadebeteende, stor emotionell sårbarhet och instabil personlighetsproblematik. Problematiken gör att ungdomen har svårigheter att reglera känslor vilket medför impulsiva och självdestruktiva beteenden och en instabil självkänsla. Det är också vanligt med allvarliga depressioner och andra psykiska problem. Kullabygdens DBT hem hjälper ungdomarna att reglera sina känslor. Detta kan ges uttryck i att ungdomen skadar sig själv på olika sätt samt tar droger. Där syftet är att reglera sina känslor för att kunna hantera vardagen och där de istället lär ut nya färdigheter för att möta detta. På detta HVB-hem finns plats för 7 tjejer i åldern 16-20 år. En intressant inblick i denna delen av socionom yrket och en boost för mina "hemma" behov. I love Kullabygden! 
Kvällen spenderades hemma i TV-soffan med rester, kräftor, bubbel och dokumentären 36 dagar på gatan. Ha en trevlig helg alla! 😇
 
👋👋