Jäktigt storstadsliv
Ledig dag men väckarklockan var satt på 07:15. Ida gick upp tidigare och åkte till jobbet. Mamma och jag åt frukost, sen gick vi till tunnelbanan och åkte till Gamla stan. Gick först lite vilse men lokaliserade sen slottet och Riksvägen 1. Vi var lite tidiga trots fel väg. Satte oss på Espresso House på Drottninggatan och fikade kaffe/chai latte och solskensbulle. Klockan 10:15 gick vi till vakterna utanför riksdagshuset och efter att ha fått visa leg två gånger fick vi våra besöksbrickor. 

(null)
Namnade och klara! 

Vi fick gå igenom en säkerhetskontroll och fick sen sitta och vänta på Frida som skulle möta upp oss. När hon hämtat oss gick vi en stor rundvandring i hela riksdagshuset. En flådig entré visade hon oss bland annat. 

(null)
Ingen dålig entré! 

(null)
Här är vi bland all "marmor".

Vi fick även gå in i Plenisalen och lyssna på två ensamma män som interpellerade. 

(null)
Inte många politiker här inte... AW?

Efter denna intressanta rundvandring med Frida åkte vi tillbaka till Högdalen och bytte om. In i stan igen och promenerade från Gamla stan till Idas jobb.
När jobbdagen var slut gick vi till en restaurang och åt gott. Sen vandrade vi vidare till Oscarsteatern och såg musikalen "Så som i himmelen". Jättebra! Tunnelbana till Högdalen och sammanfattning av dagen över ett glas rött 🍷. 

👋🏼👋🏼